Madagaszkár

Hallott már a nyolcadik kontinensről? Nem? Pedig létezik. Madagaszkár szigetét a nyolcadik kontinensként szokták emlegetni, az itt élő fajok 90% sehol máshol a Földön nem található meg.

A pihenés és kikapcsolódás garantált, a sziget érintetlen, rendkívül gazdag növény és állatvilággal rendelkezik, csodálatos a Ranomafana Nemzeti Park maki populációja, a majomkenyérfa ligetek égig érő fái sehol máshol nem láthatóak. A globalizáció kéznyoma itt még nem tette le súlyos bizonyítékait, a természet maga a csoda. Képzelje el ahogy egy érintetlen erdőben sétál a Maremokotro hegy valamely fennsíkján és a szeme elé tárul egy hús vizű forrás ahogy kanyarogva lezúdul a mélybe. A madarak csicsergése csodálatosabb élmény nyújt a fülnek, mint az olasz opera bármely áriája.

Madagaszkár éghajlata trópusi. Az uralkodó passzátszél keletről fúj, emiatt a szigetnek van szélnek kitett és szélárnyékos oldala. A szélnek kitett keleti oldalon az évi csapadékmennyiség maximuma 4000 mm, ami a nyugati oldalon 500 mm-re csökken. Két évszak van. A forró esős évszak, ami novembertől áprilisig tart, és az év többi részére pedig hűvösebb, szárazabb időjárás jellemző. Időnként trópusi ciklonok pusztítanak.

Simogatott már makit? Nem?! El kell jönnie!

Azonban nem ajánljuk a szigetet, akiknek gondot okoz egy kis kaland, az emberek nagyon kedvesek, de az utak nem teljesen kiépítettek sokszor dzsippel lehet csak közlekedni. A szállások között megtalálható a tengerparti bungalótól kezdve a fára épült házikóig minden, de nem a teljes luxus kategóriában.


Kezdje az utazását itt »