Francia Polinézia – a luxuson túl

Franciaország tengerentúli területe, amely a Csendes-óceánban található öt földrajzi szigetcsoportot foglal magában. Legismertebb szigete Tahiti, ahol polinéziai fővárosa, Papeete is található. Összességében mintegy 130 szigetet foglal magába. Na de hagyjuk a száraz tényeket. Túlzás nélkül mondható, hogy a világ legszebb helye, ahol még a fotók se olyan szépek, mint a valóság. A tengerpart viszont makulátlanul tiszta, a homok épp annyira fehér, amennyire kell, a víz kellemesen langyos és kristálytiszta, a korallok élővilága búvárszemüveg nélkül, térdig a vízben állva is élvezhető. Még víz alatti fényképezőgép sem kell a megörökítésére.

Nem érdemes egy sziget meglátogatása miatt jönni, az igazi, ha minél több sziget gyönyörű tenger és élővilága megnézhető. Úszott már cápával? Itt azt is megteheti, a szállodák legtöbbje kizárólag csónakkal közelíthető meg, mert egy korallzátonyra épült vagy a vízben álló cölöpökre. A vízben álló bungalók alapfelszereltsége az üvegpadló és a saját lejárat a vízhez.

Ha járt már csodálatos helyen, akkor szorozza meg kettővel és emelje négyzetre, mert biztosak vagyunk benne hogy a nyomába sem ért ennek a földi paradicsomnak.


Kezdje az utazását itt »